• Zašto je dobro jesti pahuljice za doručak?

    Zašto je dobro jesti pahuljice za doručak?

    Pahuljice su omiljeni doručak u celom svetu. Kombinovanje pahuljica sa voćem, jogurtom, pa čak i sladoledom za mnoge je prava poslastica. I pored toga, postoji niz zdravstvenih prednosti koje vam pružaju pahuljice, a da niste ni znali! Vitamini i minerali u pahuljicama korisni su za poboljšanje funkcije mozga. Može vam instant pružiti sve potrebne hranljive sastojke poput proteina, vlakana, vitamina B, vitamina D, gvožđa i kalcijuma. Dokazano je da smanjuju nivo lošeg holesterola i da utiču na poboljšano varenje.

     313
  • Četiri razloga zbog kojih su mleko i šafran zdravi

    Četiri razloga zbog kojih su mleko i šafran zdravi

    Ukoliko tokom trudnoće pijete mleko sa šafranom, možete lako rešiti problem sa mučninom i nadimanjem.

    Čaša mleka sa šafranom pred spavanje, utiče na bolji san.

    Kombinacija šafrana i mleka je od značaja kada je u pitanju ublažavanje bolova u stomaku i zglobovima.

    Zbog jedinjenja zvanog krcin, ova kombinacija je idealna za poboljšanu koncentraciju.

     201
  • Značaj cenjenog arganovog ulja

    Značaj cenjenog arganovog ulja

    Drvo argana je najstarije na svetu. Od davnina se veruje da igra veoma važnu ulogu u očuvanju ravnoteže u ekosistemu. Raste u jugozapadnom delu Maroka. Poznato je po svojoj sposobnosti da opstane u ekstremnim vremenskim uslovima. Njegov koren se može protezati i do 30 metara. Visoko je 8 do 10 metara. Obično se obrađuje zarad arganovog ulja koje sadrži esencijalnu masnu kiselinu Omega 3, ali i omega 6. Bogato je i vitaminom E zbog čega može povoljno uticati u borbi protiv akni. Koristi se kao prirodni hidratant. Štiti kožu od štetnog UV zračenja i jača koren dlake. Stimuliše rast kose i noktiju.

     236
  • 5 razloga zbog kojih bi trebalo jesti sapodilu

    5 razloga zbog kojih bi trebalo jesti sapodilu

    Sapodila je voće i vodi poreklo iz Azije. Slična je jabukama i ima jedinstveni slatki ukus. Ljuska je braon boje kada je plod zreo. Evo zašto bi trebalo uzeti u obzir sapodilu:

    Visok nivo vlakana utiče na pravilan rad digestivnog sistema.

    Izvor je energije zbog količine ugljenih hidrata u plodu.

    Ovo voće je bogato antioksidansima koji štite ćelije od slobodnih radikala.

    Kao bilo koji plodovi sa visokim sadržajem vitamina C i sapodila je značajna jer jača imuni sistem.

    Pomaže u iskašljavanju zbog čega se često koristi za tretiranje problema respiratornog trakta.

     142
  • Prednost konzumiranja lubenice u ranoj trudnoci

    Prednost konzumiranja lubenice u ranoj trudnoci

    Trudnice se uvek ohrabruju da konzumiraju voće i povrće zbog prisustva neophodnih hranljivih sastojaka. Zašto je važno jesti lubenicu u ranoj trudnoći? Pre svega jer sprečavaju oticanje i dehidrataciju koji mogu stvoriti brojne probleme i za majku i za fetus. Dehidratacija može izazvati preuranjene kontrakcije. Zarad elastičnosti i sjaja kože, lubenica se preporučuje zbog visokog sadržaja vode. Takođe, lubenica ublažava jutarnju mučninu. Kako se fetus povećava, mogući su probavni problemi za trudnice koji mogu biti rešeni uz pomoć vlakana u lubenici. Vitamin A deluje kao antioksidant koji uklanja slobodne radikale iz tela.

     183
Uvek dobar restovan krompir, sa dodatkom pržene slaninice.
Ukusne rolnice za svaku priliku.
Dok tanjite testo, sve vreme ga posipajte brašnom kao i oklagiju kako se ne bi testo lepilo za podlogu i oklagiju.
Jednostavna i brza priprema, a veoma ukusan obrok.
Strana 5 od 1206