Za proizvodnju grčkog jogurta potrebno je tri puta više mleka u odnosu na obični. Pored toga, sadrži i nešto više probiotičkih bakterija koje olakšavaju varenje i u „saradnji“ sa laktobacilima…
Baklava je orijentalna poslastica koja je ujedno i preteča štrudle. Veruje se da su je u Mađarsku doneli turski osvajači u 16. veku. Poreklo imena je sporno. Brojni etimolozi tvrde…
Banana split služi se u duguljastoj činiji zvanoj „čamac“. Postoji mnogo varijacija ali klasični banana split sadrži kugle sladoleda od vanile, čokolade i jagode. Ponekad se jagode serviraju u nizu…
Šampanjac je penušavo vino koje je dobilo ime prema francuskoj regiji Šampanji. Od Pino noara dobijaju se prefinjena vina. Pino menije sadrži začinske arome, dok je Šardone prefinjen ali oštrog…
U Meksiku i Centralnoj Americi, tortilja je vrsta hrskavog, tankog, beskvasnog testa napravljenog od fino mlevenog kukuruza. Reč tortilja potiče od španske reči koja nosi značenje – tanki okrugli hleb.…
Irska kafa osmišljena je 1942. godine, kada je avionski let odložen zbog loših vremenskih uslova duž zapadne obale Irske. Zaposleni u lokalnom restoranu bili su obavešteni o poseti velike grupe…
Strana 1 od 182